پرشین فریلنسر مکانی است برای دورکاری و برون سپاری. ما در اینجا میکوشیم تا فضایی سالم را برای فعالیت نیروی کار مجازی فراهم کنیم و از طریق صدها فریلنسر ایرانی، برون سپاری پروژهها را برای استارتاپها، سازمانها و شرکتها یا کارفرمایان تسهیل کنیم. این پروژهها در طیف وسیعی از رشتههای تخصصی میتواند انجام شود که برخی از آنها را میتوانید در ادامه مشاهده نمایید.
تاریخچه پرشین فریلنسر
پرشین فریلنسر نخستین بار در سال ۱۳۹۲ فعالیت خود را آغاز نمود. پس از گذشت ۴ سال از فعالیت پرشین فریلنسر، به دلایلی فعالیت وبسایت رو به افول گذاشت و تا سال ۱۳۹۶ اگرچه همچنان وبسایت در دسترس بود، اما تقریباً فعالیتهای آن بسیار کم شد و در نهایت به مدت ۳ سال پرشین فریلنسر تعطیل شد و تمرکز ما بر روی فعالیتهای دیگری متمرکز شد که البته چندان دور از پرشین فریلنسر نبود.
در نهایت پس از فراز و نشیبهای بسیار، مجدداً در اوایل سال ۱۳۹۹ و در اوج بحران شیوع کووید-۱۹، تصمیم بر آن شد تا در پاسخ به شرایط نامساعد کاری در کشور، مجدداً فعالیت پرشین فریلنسر را آغاز کنیم و سهمی هرچند کوچک در اقتصاد آسیبدیده این روزهای کشور و مخصوصاً درآمدزایی برای هموطنانی داشته باشیم که به واسطه قرنطینه طولانی مدت، بسیاری از کسب و کارها و درآمدهای معمول خود را از دست دادهاند.
اما فریلنسر به چه معناست؟
اصطلاح فریلنسر که ترکیبی از فری و لنسر است، در معنای تحتاللفظی به معنی سرباز یا جنگچوی آزاد است. این اصطلاح اولین بار در قرن هجدهم توسط “سر والتر اسکات” در رمان مشهور ایوانهو به کار برده شد و اشاره به سربازها (یا لنسرهایی) داشت که در جنگهای قرون وسطایی به صورت مزدور و البته بدون التزام و تعهد به اربابی خاص، میجنگیدند یا اصطلاحاً نیزه میزدند. بعدها واژه فریلنسر شکلهای دیگری هم به خود گرفت و کمکم تبدیل شد به اصطلاحی رایج. امروز به معنای کسی است که با گرفتن دستمزد، به صورت پاره وقت و یا ساعتی پروژهای را انجام میدهد. البته این روزها فریلنسینگ دیگر در راستای نیزه زدن و یا جنگیدن نیست! و فریلنسر کسی است که خدمات تخصصی را به مشتریان یا کارفرمایان، بدون داشتن قرارداد بلند مدت و معمولا از راه دور ارائه میکند.
از معادلهای فارسی رایج برای واژه فریلنسر میتوان به دورکار، آزادکار یا خویشفرما اشاره کرد.